Pijnklachten

Massage is erg effectief bij pijnbestrijding. Bovendien zijn er geen negatieve bijwerkingen. Integendeel: alleen maar positieve! Denk aan bewegingsvrijheid en je fitter voelen. Tenslotte beperkt massage zich niet tot pijnbestrijding, maar helpt het probleem aan te pakken.
Een aantal praktijkvoorbeelden:

Na operaties

Uit onderzoek is gebleken dat massage even effectief is als pijnstillers. Vaak is het zelfs beter.  Bovendien  zijn er geen bijwerkingen, dus veel veiliger.

Een groep van 605 patiënten die een grote operatie hadden ondergaan en die daarna meer dan vier dagen lang veel pijn hadden, meldden duidelijk verbetering na een massage. De patiënten kregen ofwel de standaard behandeling met pijnstillers, ofwel een massage van twintig minuten, ofwel vijf dagen lang een rug massage na de operatie. In beide massagegroepen werd een duidelijk grotere afname van pijn en ongemak gemeld dan in de geneesmiddelengroep.

Pijn door stress

Stress heeft grote invloed op je lichaam. Onbewust verkrampen spieren. Dat kan erg pijnlijk zijn, waardoor bewegen en functioneren wordt beperkt of zelfs onmogelijk wordt. Door massage neemt de spanning in de spieren af, waardoor de pijn direct minder wordt en snel verdwijnt. Bovendien slaap je beter. Ook daardoor wordt je fitter en herstelt je lichaam. Tenslotte ga je beter en bewuster met jezelf om.

Onverklaarbare pijn

Helaas hebben veel mensen pijn waar geen echte oorzaak voor aan te wijzen is. Algemene medicatie helpt dan meestal niet. Omdat massage spieren soepel maakt, spanningen opheft en doorbloeding op gang brengt biedt het vaak de lang gehoopte verlichting. Bovendien is er al binnen één of enkele behandelingen resultaat.